Met elkaar maken we plastic, blik en drinkpakken recycleklaar!

Recycleklaar, zo doe je dat Kleine moeite, groot resultaat

Even knijpen, schudden, trekken of schrapen en jij maakt een groot verschil. Halfvolle verpakkingen kunnen veel problemen opleveren bij de verwerking. Maak je verpakkingen dus recycleklaar, dan krijgt het straks een tweede leven als grondstof voor nieuwe verpakkingen en producten!

 

 

Leeg

Maak je verpakkingen zo leeg mogelijk voor je ze weggooit. Schoon hoeft niet, maar gewoon tot de laatste drup. Halfvolle verpakkingen zorgen er namelijk voor dat de verwerking in de soep loopt. De sorteerinstallatie kan zijn werk minder goed doen. Zo belandt waardevolle grondstof alsnog bij het restafval en wordt verbrand. En dat is echt zonde!

Plat

Vouw je drinkpakken plat voor je ze weggooit, dan raakt je afvalzak of -bak een stuk minder snel vol. Dop er weer op en klaar ben je. Zo blijft er meer ruimte over in je afvalbak of -zak. Door te vouwen haal je ook nog eens meer yoghurt of vla uit je pak, goed voor je portemonnee en tegen voedselverspilling!

Los

Lekker los van elkaar is lekker recycleklaar! Zorg er dus voor dat je verpakkingen niet in elkaar stopt voor je ze weggooit. Als ingezamelde verpakkingen zo veel mogelijk van één materiaal zijn, dan zijn ze beter recyclebaar. Dus is je yoghurtbakje leeg? Dan mag het bij het plastic. Zit er een dekseltje op van aluminiumfolie of ander plastic? Gooi dit er dan los bij.